18 Οκτ 2022 11:18 - Δημήτρης Καραμπατζάκης

  Διάκριση της ομάδας NEREID στο πρόγραμμα ΕΙΤ Digital Venture

Η NEREID | The future of yachting experience, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, στα μέσα του 2019. Στόχος της ΝEREID είναι να δημιουργήσει ένα καινοτόμο ολοκληρωμένο διαπλατφορμικό σύστημα διαχείρισης μαρίνων και πλήρης υποστήριξη προς τους πλοιοκτήτες σκαφών.

Η NEREID συμμετείχε σε διαγωνισμούς, accelerators και incubators για να αναπτύξει γνώσεις στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας. Η πρόσφατη διάκριση της start up ήταν στο πρόγραμμα του ΕΙΤ Digital Venture (Τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας), όπου αποτελεί μια από τις 7 start ups του προγράμματος που κατάφερε να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα και να χρηματοδοτηθεί με το συνολικό ποσό των 15.000 Ευρώ.

Τα πρόσωπα πίσω από αυτή την φιλόδοξη προσπάθεια είναι 4 φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο Ιωάννης Βουρδόγλου, ο Πάρης Ζωηρός, ο Γεώργιος Μπίρκας και ο Φώτιος Παπαρούνας. Φυσικά, από την πρώτη μέρα δίπλα τους στάθηκαν στο ρόλο του μέντορα ο Επ. Καθηγητής Δημήτρης Καραμπατζάκης και ο Δρ. Γεώργιος Μιχαηλίδης αντιδήμαρχος δήμου Καβάλας, οι οποίοι βρίσκονται συνέχεια δίπλα στην ομάδα, την καθοδηγούν και τη συμβουλεύουν σε κομβικά σημεία της πορείας τους, με σκοπό την επίτευξη του στόχου τους. Η NEREID από τον Σεπ. του 2022 απόκτησε εταιρική μορφή και έχει πλέον το πρώτο της συμβόλαιο για την ανάπτυξη της τεχνολογικής της λύσης.

Ο σύνδεσμος για το άρθρο του τελευταίου διαγωνισμού όπου συμμετείχε η ομάδα:

https://startupper.gr/news/95379/eit-digital-venture-program-105-000-evro-se-7-startups/