Μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού ΠροσωπικούΑύγουστος Τσινάκος

Τακτικός Καθηγητής 

Ο Δρ. Αύγουστος Τσινάκος είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής στο θεματικό τομέα “Υπηρεσίες στο Διαδίκτυο – Τηλεματική”, μέλος της επιτροπής Bologna Expert του ΥΠΕΠΘ (6/2011-σήμερα), συντονιστής του Μεταπτυχιακού προγράμματος για τον Ελλαδικό χώρο, στο αντικείμενο της «Εκπαίδευσης από Απόσταση» Master of Distance Education (MDE) και εξωτερικός Καθηγητής του Athabasca University του Καναδά (11/2009-σήμερα).

Βασίλειος Καμπουρλάζος

Τακτικός Καθηγητής 

Ο Δρ. Βασίλειος Καμπουρλάζος έλαβε το Πτυχίο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, 1986. Έλαβε Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του University of Nevada, Reno (ΗΠΑ), 1989. Έλαβε το Διδακτορικό στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του University of Nevada, Reno (ΗΠΑ), 1992. Συμμετοχή σε 23 ερευνητικά έργα (χρηματοδοτούμενα είτε από φόρους είτε από ιδιώτες) σε ΗΠΑ και σε Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στέργιος Παπαδημητρίου

Τακτικός Καθηγητής 

Ο Δρ. Στέργιος Παπαδημητρίου απέκτησε πτυχίο Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής στο τμήμα Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής, της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μιου Πατρών το 1990. Απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο τμήμα το 1996 με θέμα διατριβής: «Συγχρονισμός και Ελεγχος Μη-Γραμμικών Δυναμικών Συστημάτων και Εφαρμογές στην Κρυπτογράφηση και Συμπίεση πληροφορίας».

Γεώργιος Παπακώστας

Τακτικός Καθηγητής 

O Δρ. Γεώργιος Α. Παπακώστας έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης και το διδακτορικό δίπλωμα στην επιστήμη του μηχανικού το 1999, 2002, και 2007, αντίστοιχα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Ελευθέριος Μωυσιάδης

Αναπληρωτής Kαθηγητής 

Ο Δρ. Ελευθέριος Μωυσιάδης έχει πτυχίο στην Οργάνωση Επιχειρήσεων, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διδακτική, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πληροφορική και διδακτορικό στην Πληροφορική. Έχει μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού, στην διοίκηση μεγάλων έργων ανάπτυξης λογισμικού και στην διδασκαλία προγραμματισμού Η\Υ.

Θεόδωρος Παχίδης

Αναπληρωτής Καθηγητής 

Ο Δρ. Παχίδης Θεόδωρος διαθέτει πτυχίο Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ραδιοηλεκ­τρολογίας-Ηλεκτρονικής-Φυσικής από το ΑΠΘ. Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ με ειδίκευση στη Ρομποτική και την Τεχνητή Όραση. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι Τεχνολογία Λογισμικού και Ρομποτική.

Κωνσταντίνος Ράντος

Αναπληρωτής Καθηγητής 

O Κωνσταντίνος Ράντος είναι Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαδικτυακών Υπηρεσιών και Ασφάλειας Πληροφοριών.

Δημήτρης Καραμπατζάκης

Επίκουρος Καθηγητής 

Ο Δ. Π. Καραμπατζάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με γνωστικό αντικείμενο τα Αναλογικά και Ψηφιακά Ηλεκτρονικά Συστήματα. Το 2003 έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο Κρήτης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών όπου το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτορας στο επιστημονικό πεδίο της Τεχνολογίας των Υπολογιστών.

Θωμάς Λάγκας

Επίκουρος Καθηγητής 

Ο Δρ. Θωμάς Δ. Λάγκας είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Το 2002, έλαβε με άριστα το πτυχίο του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ, καθώς και Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα το 2006. Το 2012 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ΜΒΑ από το ΕΑΠ, καθώς και πιστοποιητικό μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα της Μάθησης και Διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ το 2017. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στον ευρύτερο χώρο τον ασύρματων δικτύων με εφαρμογές σε τομείς όπως συστήματα IoT, 5G και UAV. Αποτελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής τεσσάρων έγκριτων επιστημονικών περιοδικών (εκδότες: IEEE, Elsevier, Springer) και Ανώτερο Μέλος (Senior Member) του ινστιτούτου IEEE.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ

Επίκουρος Καθηγητής 

Ο Δρ. Ιωάννης Καζανίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με γνωστικό αντικείμενο τις "Εκπαιδευτικές τεχνολογίες και Βάσεις Δεδομένων" και μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου ΑΕΤΜΑ. Κατέχει πτυχίο Εκπαιδευτικού Τεχνολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού από την ΑΣΠΑΙΤΕ (2002), μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Coventry University Αγγλίας (2003), πτυχίο Πληροφορικής από το ΕΑΠ (2017) και διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2010)