Μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού
Αύγουστος Τσινάκος
Τακτικός Καθηγητής “Υπηρεσίες στο Διαδίκτυο – Τηλεματική”
• Διευθυντής Εργαστηρίου Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Κινητών Εφαρμογών (ΑΕΤΜΑ http://aetma.ihu.gr ) • Διευθυντής του Διεθνούς Μεταπτυχιακού του ΔΙΠΑΕ με τίτλο «Τεχνολογίες Εμβύθισης-Καινοτομία στην Εκπαίδευση, Επιμόρφωση και Σχεδιασμό Παιχνιδιών» (http://imt.ihu.gr) • Μέλος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Ανάπτυξης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (12/2019- σήμερα) • Διευθυντής του Πυλώνα της Εκπαίδευσης της Con-E-Ect Έδρας της UNESCO στην Ελλάδα (2016-σήμερα). • Μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής ΕΔΥΤΕ ΑΕ, για θέματα έρευνας και τεχνολογίας (2020) • Μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του Κέντρου Δια βίου Μάθησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (2020)- • Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος Γραφείου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης ΔΙΠΑΕ (2022-2023)
Στέργιος Παπαδημητρίου
Τακτικός Καθηγητής
Ο Δρ. Στέργιος Παπαδημητρίου απέκτησε πτυχίο Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής στο τμήμα Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής, της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μιου Πατρών το 1990. Απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο τμήμα το 1996 με θέμα διατριβής: «Συγχρονισμός και Ελεγχος Μη-Γραμμικών Δυναμικών Συστημάτων και Εφαρμογές στην Κρυπτογράφηση και Συμπίεση πληροφορίας».
Γεώργιος Παπακώστας
Τακτικός Καθηγητής
O Δρ. Γεώργιος Α. Παπακώστας έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης και το διδακτορικό δίπλωμα στην επιστήμη του μηχανικού το 1999, 2002, και 2007, αντίστοιχα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Ο Δρ. Γεώργιος Α. Παπακώστας, είναι: ● Πρόεδρος του Τμήγματος Πληροφορικής. ●Διευθυντής του ΠΜΣ-ΕΧ " Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και επιστημών". ●Ιδρυτής και υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας "Μηχανικής Μάθησης και Όρασης".
Ελευθέριος Μωυσιάδης
Αναπληρωτής Kαθηγητής
Ο Δρ. Ελευθέριος Μωυσιάδης έχει πτυχίο στην Οργάνωση Επιχειρήσεων, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διδακτική, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πληροφορική και διδακτορικό στην Πληροφορική. Έχει μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού, στην διοίκηση μεγάλων έργων ανάπτυξης λογισμικού και στην διδασκαλία προγραμματισμού Η\Υ.
Θεόδωρος Παχίδης
Τακτικός Καθηγητής
Ο Καθηγητής Θεόδωρος Παχίδης διαθέτει πτυχίο Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ραδιοηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής-Φυσικής από το ΑΠΘ. Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ με ειδίκευση στη Ρομποτική και την Τεχνητή Όραση. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι Τεχνολογία Λογισμικού και Ρομποτική.
Κωνσταντίνος Ράντος
Τακτικός Καθηγητής - Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Επικοινωνιών
O Κωνσταντίνος Ράντος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαδικτυακών Υπηρεσιών και Ασφάλειας Πληροφοριών.
Δημήτρης Καραμπατζάκης
Επίκουρος Καθηγητής
Ο Δ. Π. Καραμπατζάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Δ.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο τα Αναλογικά και Ψηφιακά Ηλεκτρονικά Συστήματα. Το 2003 έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο Κρήτης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτορας στο επιστημονικό πεδίο της Τεχνολογίας των Υπολογιστών.
Θωμάς Λάγκας
Επίκουρος Καθηγητής
Ο Δρ. Θωμάς Δ. Λάγκας είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικών και Εκπαιδευτικών Ενσωματωμένων Συστημάτων. Το 2002, έλαβε με άριστα το πτυχίο του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ, καθώς και Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα το 2006. Το 2012 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ΜΒΑ από το ΕΑΠ, καθώς και πιστοποιητικό μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα της Μάθησης και Διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ το 2017. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στον ευρύτερο χώρο τον ασύρματων δικτύων με εφαρμογές σε τομείς όπως συστήματα IoT, 5G και UAV. Αποτελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής έγκριτων επιστημονικών περιοδικών (εκδότες: IEEE, Elsevier, Springer) και Ανώτερο Μέλος (Senior Member) του ινστιτούτου IEEE.
Ιωάννης Καζανίδης
Επίκουρος Καθηγητής
Ο Ιωάννης Καζανίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο τις "Εκπαιδευτικές τεχνολογίες και Βάσεις Δεδομένων" και Διευθυντής του MSc in Immersive Technologies in Education Training and Game Design. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 130 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, στις εφαρμογές πληροφορικής στην εκπαίδευση, στην υιοθέτηση καινοτομιών σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης αλλά και στις βάσεις δεδομένων και τη μαθησιακή αναλυτική.
Ελένη Βροχίδου
Επίκουρη Καθηγήτρια
Η Ελένη Βροχίδου έλαβε το Δίπλωμα [Ενσωματωμένα συστήματα] του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜ&ΜΥ), το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης [Συστήματα αυτομάτου ελέγχου] του ΗΜ&ΜΥ και το Διδακτορικό Δίπλωμα [Επεξεργασία σήματος] του ΗΜ&ΜΥ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) το 2004, 2007 και 2016, αντίστοιχα. Εργάζεται από το 2005 ως επιστημονικό προσωπικό στο τμήμα Πληροφορικής του ΔΠΘ, όπου έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επεξεργασία και ανάλυση σήματος, τα ευφυή συστήματα, την αναγνώριση προτύπων και τη μηχανική μάθηση, πάνω στα οποία έχει δημοσιεύσεις σε κεφάλαια βιβλίων, διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας "Μηχανικής Μάθησης και Όρασης" (MLV Research Group).