28 Μαρ 2024 18:13 - Δημήτρης Καραμπατζάκης

  SGTALKS | EP#81: Giorgos Birkas, Co-Founder and CEO of NEREID

Η NEREID είναι μια start-up εταιρεία που στελεχώνεται από απόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος μας. Ο CEO, Γιώργος Μπίρκας, παραχώρησε μια συνέντευξη στο Startup Greece. Παρακάτω έχουμε τα τελευταία νέα της εταιρίας και το σύνδεσμο για τη συνέντευξη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η NEREID, μια start-up που ανέπτυξε την πλατφόρμα NEREID | The future of yachting experience, μια καινοτόμος δημιουργία που αναδεικνύει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης για μαρίνες και παρέχει πλήρη υποστήριξη στους ιδιοκτήτες σκαφών. Η startup βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την απόκτηση μιας σημαντικής χρηματοδότησης από την εταιρεία UpYachting και άλλους ιδιώτες επενδυτές που θα επιτρέψει την αναβάθμιση και ταχύτερη επέκταση των δραστηριοτήτων της. Με επιτυχημένες δοκιμές προϊόντων και θετικά σχόλια από πελάτες και επαγγελματικούς εταίρους, η NEREID έχει καταφέρει να ενισχύσει το κύρος της στον κλάδο. Ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Μπίρκας, πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στο Startup Greece, εκφράζοντας το όραμα της NEREID για την προώθηση της υψηλής τεχνολογίας στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Ο σύνδεσμος της συνέντευξης είναι ο εξής: https://www.youtube.com/watch?v=Ag41vQ19Muo

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η NEREID αναδεικνύεται ως μια νεοφυείς start up που συνδυάζει την τεχνολογική αριστεία με την επιστημονική εμπειρία. Συγκεντρώνει σοβαρούς επιστήμονες πληροφορικής και διοίκησης, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα της εταιρείας και αναζητούν συνεχώς την καινοτομία και την πρόοδο στον χώρο της τεχνολογίας. Με στρατηγικές συνεργασίες τόσο με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Καινοτομίας όσο και με πανεπιστήμια στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η NEREID αναπτύσσει πρωτοποριακές λύσεις που επιφέρουν πραγματική αλλαγή και καινοτομία στον κόσμο της τεχνολογίας και του θαλάσσιου τουρισμού. Μέσα από τη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, η NEREID προσφέρει λύσεις που επιτυγχάνουν την απόλυτη αρμονία με τις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις του κλάδου.

Η start up εταιρεία υλοποίησε την πλατφόρμα  NEREID | The future of yachting experience, μια καινοτόμος δημιουργία που αναδεικνύει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης για μαρίνες και παρέχει πλήρη υποστήριξη στους ιδιοκτήτες σκαφών. Η πλατφόρμα αυτή συνδυάζει εξαιρετικά αυτοματοποιημένο λογισμικό, εύχρηστη διεπαφή που απαιτεί μόνο μερικά κλικ από τους χρήστες, λεπτομερής πλοήγηση στις μαρίνες και υψηλά πρότυπα ασφαλείας για όλους, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ευελιξία και επεκτασιμότητα μέσω cloud. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η πλήρης οπτικοποίηση των συστημάτων.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Το όραμα της NEREID είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ μαρίνων και ιδιοκτητών σκαφών μέσω μιας καινοτόμας πλατφόρμας.